Wykonanie
Jest wielu zwolenników surowej diety tak jak “…zwolenniczka diety na surowo – Dr. Hankiewicz podkreślała „Wszystko, co nadaje się do jedzenia na surowo, nadaje się do jedzenia. Jemy wówczas, gdy jesteśmy głodni. Miejscem przetwarzania naszego jedzenia powinna być nasza kuchnia, a nie fabryka.
Surowe warzywa,
owoce i
orzechy dają nam energię potrzebną do życia. Warzyw nie należy obierać, jedynie myć.
Soki należy wyciskać z
warzyw i owoców nieobieranych, jedynie umytych,..”Składniki:1/2 główki małej
czerwonej kapustygarść
żurawin ok. 50 gram1
cebula1
papryka czerwona2 łyżki
oleju2 łyżki
octu jabłkowego lub
winnego1/2 łyżeczki
cukruPrzyprawy:
Pieprz czarny mielony,
sól.Wykonanie:
Czerwoną kapustę i
cebulę drobno posiekać. Posolić. Wymieszać i odstawić.Kiedy
kapusta nieco zmięknie dodać pokrojoną w drobną kostkę
czerwoną paprykę i garść
żurawin.Pokropić
olejem. Wlać
octu. Posypać
cukrem i dokładnie wymieszać. Oprószyć
pieprzem.Uwaga!Można posypać
orzechami,
słonecznikiem czy
pestkami dyni.