ßßß
Wbić do wysokiego garnka jajka dodać cukier i ubijać mikserem.Dodać ser i w dalszym ciągu miksować.Postawić na ogniu. Podgrzewać i mieszać.Kiedy ser będzie płynny wsypać budyń i nadal mieszać aż powstaną na powierzchni pęcherzyki.Na dnie formy pokruszyć herbatniki.Wylać na nie płynną masę serowo – budyniową.Po wierzchu na gorącą masę posiekać czekoladę.Odstawić w chłodne miejsce aby masa zastygła.Kiedy masa stężeje nabierać łyżką i wkładać do pucharków czy szklaneczek. Udekorować owocami.(Do dekoracji proponuję użyć owoców sezonowych i bitą śmietanę)Ciekawostki: …czy wiecie że, twaróg zawiera magnez, potas, cynk a także witaminy A, D, z grupy B a także E. Pośród nabiału twaróg zawiera najmniej wapnia (w celu zaspokojenia dziennego zapotrzebowania należałoby zjeść około 1 kg. twarogu)Uwaga:Ser kupiłam w cenie 5 zł za kilogram ponieważ pozostał mu dzień gwarancji. Nie pozostało mi nic innego jak najszybciej go wykorzystać tym bardziej, że spodziewałam się gości. Na pieczenie sernika nie było czasu a deserek smaczny i nie zajmuje dużo czasu w przygotowaniu.