Składniki:- 250g mąki- 2 jajka- 125 ml mleka- 1/4 szklanki oleju- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- szczypta soli- kilka kropel ekstraktu waniliowego- maliny- około 6 łyżek cukru pudru- 2 łyżki syropu malinowego- łyżka soku z cytrynyPrzygotowanie:Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Łączymy w misce suche składniki mąkę, proszek, cukier, sól. Następnie dodajemy olej, mleko i jajka dokładnie miksując całość na jednolitą masę. Wypełniamy ciastem papilotki do około 3/4 wysokości i wkładamy do środka 3 lub 4 malinki przykrywając "kapką" ciasta. Pieczemy 20 minut.Aby przygotować lukier wsypujemy do garnuszka cukier puder, syrop oraz sok z cytryny dokładnie mieszamy jednocześnie podgrzewając masę, jeśli uzyskamy odpowiednią konsystencję polewamy upieczone muffinki.Smacznego :)