ßßß
Znów wyjeżdżam! Tym razem czeka na mnie Gdańsk i moja przyjaciółka Kalina <3Pakuje się, nie mieszczę w walizkę, cieszę się, wariuję i jaram się !!!A tym czasem łosoś na stoleSkładniki:- kawałek świeżego łososia- płatki migdałowe- sok z połowy cytryny+druga połówka do podania- sól morskaPrzygotowanie:Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym na dużym kawałku folii aluminiowej (tak aby później go szczelnie zawinąć). Następnie wyciskamy na łososia sok z połówki cytryny i oprószamy solą morską. Migdały prażmy na suchej patelni ze sporym dodatkiem soli morskiej i obsypujemy nimi łososia. Całość zawijamy szczelnie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 min.Podajemy z cytryną i kolejną porcją przyprażonych wcześniej migdałów oraz możemy również dodatkowo posypać odrobiną soli dla smaku.Smacznego!
( Zdjęcia komórkowe )