Wykonanie
No i znów te
jagody.. Ale mnie to jak najbardziej pasuje i sądzę, że nie przejedzą mi się tak szybko jak
truskawki :D. Zrobiłam ten deser, ponieważ zostało mi trochę masy kremowej z
tortu, który robiłam dla mojego faceta. Zamroziłam to i mam pyszne
lody. Dodając do tego
jagody wyszło istne cudo !
Składniki:-
śmietana kremówka 36%-
serek mascarpone- świeże
jagody- wisienka-
cukierPrzygotowanie:Ilości wszystkich składników zależą tylko i wyłącznie od waszej ochoty :D.
Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy
cukier, kiedy połączy się dokładnie ze
śmietanką dodajemy
mascarpone. Całość dobrze łączymy i wkładamy do zamrażarki na około 2 h. Gdy
lody są gotowe, część z nich blendujemy razem z
jagodami na
lodowy koktajl. Wlewamy do kieliszka i na górę kładziemy gałkę lub gałki
lodowe, polewając je rozpuszczoną (w kąpieli
wodnej) resztą masy śmietankowej . Do ozdoby wisienka.Gotowe, smacznego :)