ßßß
Cookit - przepis na Szparagi w sosie holenderskim
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Szparagi w sosie holenderskim
Składniki
Masło
Żółtko
Sok z cytryny
Woda
Sól
Pieprz
Pietruszka
Zielone szparagi
Szparagi
Wykonanie
W roli głównej dziś
szparagi
!
Sos holenderski
:1/2 kostki zimnego
masła
2
żółtka
1/2 łyżeczka
soku z cytryny
1 łyżka zimnej
wody
sól
,
pieprz
pietruszka
zielone szparagi
Do garnka włożyć
masło
,
żółtka
i łyżkę
wody
. Włączyć mały gaz i całość cały czas mieszać. Popewnym czasie sos uzyska kremową konsystencję, zdjąć garnek z ognia i nie przerywając mieszania dodać
sok z cytryny
. Na koniec doprawić sos
solą
,
pieprzem
i
pietruszką
.
Szparagom
odłamać zdrewniałe części, umyć i
szparagi
albo wrzucić na patelnię z odrobiną
oliwy
i podsmażyć lub gotować ok. 3 minut w lekko osolonej wodzie, zakwaszonej
sokiem z cytryny
.Przełożyć
szparagi
na talerze i podawać z
sosem holenderskim
.Smacznego!
Źródło:
http://ewakuchennie.blogspot.com/2015/06/szparagi-w-sosie-holenderskim.html
Przepisy powiązane
Szparagi z sosem holenderskim.
Szparagi z sosem holenderskim.
Szparagi z sosem holenderskim.
Szparagi z sosem holenderskim.
Szparagi pieczone z dodatkiem oleju rzepakowego z cytrynowo-maślanym sosem
Składniki powiązane (0)