Wykonanie
            ... z 
serii pomysły na sylwestrową zagrychę ;) Ja wiem, że to jeszcze nie 
pora na planowanie menu na Sylwestra... wiem, że powinnam teraz "pierniczyć", piec makowce i gotować barszcze. A jednak dziś tak już sylwestrowo, no chyba że jednak zaskoczy nas ten koniec świata;)

A tak 
serio to takie szaszłyczki możecie zrobić ze wszystkim - ze 
schabu, z dodatkiem 
boczku, z 
piersią z kurczaka, 
cebulką, kolorową 
papryką, 
brokułem... Moje składniki to tylko propozycja :) Podawać można na ciepło i na zimno.PS. To są szaszłyki w wersji mini, nabijane na zwykłe wykałaczki, ale nie widzę przeszkód, żeby zrobić takie w wersji "maksi" ;)Składniki (12 małych szaszłyczków):- 2-3 plastry 
schabu grubości ok. 1,5 cm (takie jak na kotlety, tylko trochę grubsze)- pół 
czerwonej papryki- 2 małe 
cebulki- 6 małych 
pieczarek- dowolne 
przyprawy- odrobina 
oleju do smażeniaPrzygotowanie:1. 
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na 24 małe kawałki.2. 
Pieczarki kroimy na pół, 
paprykę na 12 kawałków, a 
cebulki w talarki.3. Nabijamy na patyczki do wykałaczek kawałek 
mięsa, plasterek 
cebulki, kawałek 
papryki, połówkę 
pieczarki i znowu kawałek 
mięsa. Całość posypujemy 
przyprawami.4. Smażymy na rozgrzanej patelni (może być grillowa), co jakiś czas obracamy. 
Pieczarki i 
papryka muszą być miękkie:)Polecam na imprezki:)
