Wykonanie
Miałam dziś ochotę na dobre śniadanko :) Ta pasta krzyczała do mnie z miseczki "dodaj
natkę pietruszki", ale niestety moje zasoby w przyczepie są bardzo ograniczone:) Tęsknię za własnym łóżkiem i dużą lodówką.. ;) Toż nawet to zdjęcie się prosi o listek
pietruszki na wierzchu! Ale nie biadolę już, tylko grzecznie piszę przepis.Składniki:- puszka filetów z
makreli w oleju- 1 mała
cebulka- 1 ząbek
czosnku-
sól,
pieprz- 3 łyżeczki
majonezu-
natka pietruszki (niekoniecznie, ale może być też suszona)Przygotowanie:1.
Makrelę przekładamy do miseczki (bez
oleju!) i rozdrabniamy widelcem.2. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę
cebulkę i posiekany
czosnek,
natkę. Mieszamy z
majonezem, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.I gotowe.. Szybko, łatwo, a jest to ciekawy dodatek do śniadania. Pastę można jeść po prostu widelcem jak
sałatkę albo nałożyć na posmarowaną
masłem kromkę
chleba.