Wykonanie
Smaczna i zdrowa jesienna
sałatka, która może w zupełności zastąpić danie obiadowe. Idealna po wyczerpującym treningu lub zwyczajnie jako zdrowa przekąska, polecam.
SKŁADNIKI :1 puszka ugotowanej
ciecierzycy1
czerwona papryka1 mała
zielona papryka1
czerwona cebula, pokrojona w talarkigarść liści
jarmużulistki
rukoliSOS winegret :1 łyżeczka
cukru2 ząbki
czosnku, przeciśnięte przez praskę1 łyżka
soku z cytrynysól,
pieprz do smaku1 łyżka
oliwy3 łyżki
wodySkładniki sosu dokładnie mieszamy, pozostawiamy w lodówce do schłodzenia.
KURCZAK :1
pierś z kurczaka2 łyżki pesto Rosso1/2 szklanka
bulionusól,
ostra papryka i pierz do smaku
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i przecinamy tak aby powstał płaski kotlet. Smarujemy pesto Rosso, zwijamy i spinamy wykałaczkami, doprawiamy do smaku. Na patelni teflonowej, kładziemy roladki
kurczaka, wlewamy
bulion i dusimy pod przykryciem około 20-25 minut aż płyny odparują.Pierś wykładamy na talerz, studzimy, wyciągamy wykałaczki i kroimy na kawałki.PRZYGOTOWANIE :Do miski przekładamy
ciecierzycę, pokrojone warzywa oraz wlewamy
sos winegret.
Sałatkę mieszamy.Na talerzu układamy porcję sałatki, dodajemy kawałki
kurczaka i podajemy. Smacznego.Do przygotowanie
kurczaka polecam patelnię do smażenia niskotłuszczowego ze sklepu internetowego ; sklep.dajar.pl