Dzisiaj coś banalnie prostego i smacznego, sałatka z kalafiora i pysznych ogóreczków małosolnych. Podałam ją do pieczonego mięsa, jednak smakuje znakomicie zjadana również sama.SKŁADNIKI :1 mały kalafior3-4 ogórki małosolne1 pomidor1 mała papryka żółta lub czerwonakoperek, drobno pokrojony1-2 duże łyżki majonezusól, pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE :Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie na półmiękko, nie może się rozpadać ( ja gotowałam kalafiora na parze ). Odcedzamy, studzimy i rozrywamy na mniejsze kawałki. Ogórka, pomidora i paprykę kroimy w kostkę.Do miski przekładamy kalafiora, pokrojone warzywa oraz koperek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy.Sałatka świetnie pasuje do pieczonych i grillowanych mięs.Smacznego.