Wykonanie
Bardzo fajna wersja sałatki ziemniaczanej, rewelacyjna jako dodatek do
mięs pieczonych, dań obiadowych lub zjadana sama.Jest naprawdę pyszna, nawet nie zdąży się schłodzić i już jej nie ma.Polecam.
SKŁADNIKI :5-6
ziemniaków średniej wielkości4-5
ogórków kiszonych, pokrojonych w dużą kostkę3
jajka ugotowane na twardo3 łyżki gęstego
jogurtu naturajnego2 łyżki
majonezupęczek
szczypiorku, drobno pokrojonego
sól,
pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE :
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, w wodzie z dodatkiem
soli, studzimy i obieramy ze skórki. Kiedy ostygną kroimy w dużą kostkę, również
ogórki i
jajka ale w mniejszą kostkę. Przekładamy wszystko do miski, dodajemy
szczypiorek,
przyprawy,
jogurt i
majonez, mieszamy. Przekładamy do miski.
Sałatkę przechowujemy w lodówce. Podajemy jako dodatek do obiadu.Smacznego.