Wykonanie
Sezon na
grzyby jeszcze trwa i co zrobić na szybko z tych pysznych ,leśnych smakołyków. Pomysł na szybkie danie po powrocie z lasu to nic innego jak podgrzybki podpieczone na
maśle. Z kleksem gęstej
śmietany, już można się rozkoszować pysznym smakiem i zapachem podgrzybków.
SKŁADNIKI :0 , 5 kg podgrzybków1
cebula obrana i pokrojona w kostkęduża łyżka
masła naturalnego
sól,
pieprz, szczypta
gałki muszkatołowa1 ząbek
czosnku przeciśnięty przez praskę
natka pietruszkigęsta
śmietana1 szklanka
wodyPRZYGOTOWANIE :Podgrzybki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
Masło topimy na patelni i szklimy
cebulę,solimy,dodajemy podgrzybki,wlewamy
wodę, i dusimy około 20 minut,aż płyny odparują.Przed podaniem doprawiamy
solą,
pieprzem,
czosnkiem oraz szczyptą
gałki muszkatołowej.
Grzybki podajemy ciepłe, dekorujemy kleksem
śmietany i
natką pietruszki.Danie podajemy z świeżym
pieczywem.Smacznego.