ßßß Cookit - przepis na PODGRZYBKI NA MAŚLE

PODGRZYBKI NA MAŚLE

nazwa

Wykonanie

Sezon na grzyby jeszcze trwa i co zrobić na szybko z tych pysznych ,leśnych smakołyków. Pomysł na szybkie danie po powrocie z lasu to nic innego jak podgrzybki podpieczone na maśle. Z kleksem gęstej śmietany, już można się rozkoszować pysznym smakiem i zapachem podgrzybków.
SKŁADNIKI :
0 , 5 kg podgrzybków
1 cebula obrana i pokrojona w kostkę
duża łyżka masła naturalnego
sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowa
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
natka pietruszki
gęsta śmietana
1 szklanka wody
PRZYGOTOWANIE :
Podgrzybki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Masło topimy na patelni i szklimy cebulę,solimy,dodajemy podgrzybki,wlewamy wodę, i dusimy około 20 minut,aż płyny odparują.
Przed podaniem doprawiamy solą, pieprzem,czosnkiem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.
Grzybki podajemy ciepłe, dekorujemy kleksem śmietany i natką pietruszki.
Danie podajemy z świeżym pieczywem.
Smacznego.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2013/10/podgrzybki-na-masle.html