Wykonanie
Ta surówka jest jedną z bardziej lubianych i szybkich do przygotowania(dobrze jest ją przygotowac wcześniej),a cały jej sekret smaku tkwi w sosie .Równie smaczna jest na drugi dzień.SKŁADNIKI:1/2 główki
kapusty1 spora
marchew2 łyżki
cukru1 łyżeczka
soli1/2 szklanki
mleka1,2 łyżeczki
pieprzu2 łyzki
soku z cytryny1 łyżka
majonezu1 mały
jogurt naturalny 200 g
Kapustę drobno kroimy,
marchew szatkujemy i przekładamy składniki do miski,solimy i
pieprzymy i mieszamy,odkładamy aż zmięknie
kapusta.
Przyprawy-
majonez,
mleko,
jogurt i sok mieszamy mieszadłem w miseczce ,przyprawiamy
pieprzem i
solą, wlewamy do warzyw.Całoś ć dokładnie mieszamy.Gotowa do spożycia od zaraz ale lepiej smakuje gdy trochę postoi.Smacznego:)