Wykonanie
Dziś chciałabym Wam przekazać przepis na sos do burgerów, który smakuje całkiem podobnie jak ten z dobrze znanych Wam restauracji fast food. Sos wspaniale komponuje się z burgerami, ale z powodzeniem można go podać jako dip do warzyw, czy jako dodatek do kanapek. Zapraszam!
SKŁADNIKI:1/2
cebuli2-3
ogórki konserwowe4 łyżki gęstego
majonezu2 łyżeczki
musztardy dijon1 łyżeczka
sosu ostrygowego (można go zastąpić odrobiną
sosu sojowego)1 łyżeczka
octu jabłkowego lub
winnego1 łyżeczka
keczupu1 łyżeczka
papryki słodkiej, mielonejPRZYGOTOWANIE:
Cebulę i
ogórka kroimy w bardzo drobną kosteczkę. W miseczce łączymy wszystkie składniki wraz z pokrojonymi warzywami. Jeśli sos będzie zbyt doprawiony, możemy dodać łyżeczkę
majonezu. Sos chłodzimy pół godziny w lodówce, by składniki się "przegryzły" i już :) Smacznego!