Wykonanie
Makaron dostępny jest w prawie 400 kształtach, znamy mnóstwo sposobów jego wykonania oraz przyrządzenia, zjadamy go w milionach ton rocznie, uwielbiamy go! Światowy Dzień
Makaronu przypada na 25 dzień października i tylko w tym dniu smakuje tak wyjątkowo. Z tej okazji przyrządziłam go z tym co lubię najbardziej. Zapraszam!
SKŁADNIKI:- 250 g
makaronu świderki- 25 dag
wędzonego boczku- 30 dag
pieczarek- mała
cebula- pół pęczka
natki pietruszki- 400 ml
śmietanki 30%-
sól,
pieprzPRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Na suchej patelni podsmażamy pokrojony w drobną kosteczkę
boczek. Po kilku minutach dokładamy do niego drobno pokrojoną
cebulę oraz
pieczarki pokrojone w plasterki. Gdy
boczek się usmaży, a
cebula i
pieczarki zmiękną dolewamy do nich
śmietankę. Wszystko gotujemy ok 3 minuty. Po tym czasie dodajemy na patelnię posiekaną
natkę pietruszki oraz ugotowany
makaron. Wszystko dobrze mieszamy, podajemy gorące. Smacznego!Rada: Jeśli macie ochotę na gęsty sos, zanim dolejecie
śmietankę, dodajcie do niej roztrzepane
żółtko kurze.
Przy tej okazji chciałabym się z
Wami podzielić opinią na temat zupełnej nowości na rynku
makaronów.
Marka Elovena, która kojarzona jest głównie z produktami z
płatków owsianych proponuje nam aż 6 rodzajów
makaronów. Produkty polecam z czystym sumieniem. Przetestowane przeze mnie penne oraz fusilli nie zawiodły mnie smakiem ani jakością. Produkt na szóstkę! z plusem!