Wykonanie
Skrzydełka są świetną propozycją na niespodziewanego grilla jak ten mój wczoraj. Szybko się marynują, a smakują wyśmienicie.
SKŁADNIKI:- ok. 10 skrzydełek- 3 łyżki
miodu- 3 łyżki
musztardy (ja używam do tego kremskiej)- 2 łyżki
oliwy z oliwek- 1 łyżka ciemnego
sosu sojowego- szczypta świeżo mielonego
pieprzu- szczypta
ziół prowansalskich,
papryki słodkiej i ostrej oraz
czosnkuPRZYGOTOWANIE:Skrzydełka dokładnie umyć. W
miesce wymieszać wszystkie składniki, a następnie starannie wymieszać ze skrzydełkami, tak by każda ich część była pokryta glazurą. Zostawić na około godzinę (lub dłużej jeżeli jest to możliwe) w lodówce. Grillować aż się ładnie zarumienią. Smacznego! :)