Wykonanie
Ciasto kruche30 dag
mąki pszennej20 dag
masła10 dag
cukru1
żółtko lub całe
jajko1 łyżka
śmietany 18%szczypta
soliNadzienie:300 ml puree z dyni3 łyżki
serka śmietankowego2
jajka3 łyżki
miodu prawdziwego2 łyżki budyniu
śmietankowego1/2 łyżeczki
cynamonu1/2 łyżeczki
cukru waniliowego Dr.Oetkerżółty
lukier do dekoracji Dr. Oetkerzłote perełki do dekoracji Dr.OetkerWykonanie:Ciasto:
Mąkę mieszamy z pokrojonym zimnym
masłem, wsypujemy
cukier, dodajemy
żółtko oraz
śmietanę i szczyptę
soli, mieszamy. Zagniatamy na gładką masę, wstawiamy na 20 minut do lodówki, po czym wałkujemy na niezbyt cienkie ciasto.Metalowe foremki do babeczek wylepiamy rozwałkowanym
ciastem, brzegi delikatnie odcinamy aby uzyskać równą powierzchnię.Nadzienie:
Jajka ubijamy na puszystą pianę , wlewamy
miód, dodajemy
serek, szczyptę
cynamonu,
budyń,oraz puree z dyni, całość miksujemy na gładką płynną masę,rozlewamy po równo na kruchy spód babeczek, wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy około 35-40 minut-do zrumienienia.Zimne babeczki dekorujemy lukrem i perełkami.Smacznego!

http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html



