Wykonanie
Kiedy na straganach pojawia się
młoda kapustka aż żal jej nie kupić i wyczarować z niej pyszne danie, doskonale łączy się z
mięsem, bez trudu wyczarujemy z niej aromatyczne danie jednogarnkowe które zniknie w mig. Czy jest ktoś kto jej nie lubi?Deseczkę którą widać na zdjęciach z wygrawerowanym logo bloga zrobiła firma Grawerujemy jeśli chcecie nabyć takie cuda, deski, wałki, stemple do
ciasteczek a nawet obrazy zajrzyjcie tam koniecznie, gorąco polecam!




Składniki: Składniki1 mała główka
młodej kapusty1/2 kg
schabu4
białe kiełbaski2
cebule1 duży pęczek świeżego
koperku4 łyżki
oleju2 ząbki
czosnku2,5 szklanki rosołu lub
bulionu1 łyżka
przyprawy do gołąbków Rafex1 łyżeczka jarzynki Rafex
pieprz świeżo mielony do smaku1 łyżeczka
koncentratu pomidorowego2 łyżki
mąki do zawiesinySposób przygotowania:
Schab umyć, pokroić w kostkę razem z obraną
cebulą.Przełożyć do rondla.Oprószyć
przyprawą do gołąbków wlać
olej dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek, i dusić do miękkości
schabu pod przykryciem.
Kapustę oczyścić wyciąć głąbia, grubo poszatkować nożem.


Gdy
mięso będzie już miękkie wrzucamy
kapustę oraz pokrojoną w plastry
białą kiełbasę dodajemy
koncentrat pomidorowy, zalewamy rosołem, dodajemy
koperek, doprawiamy jarzynką lub
solą do smaku, dusimy całość jeszcze około 10 minut, po czym danie zagęszczamy zawiesiną z
mąki, zagotowujemy, podajemy gorące.
Przyprawy o bogatym aromacie i smaku do swoich dań kupicie w sklepie internetowym RAFEX , ja używam i jestem zadowolona.

Smacznego!