Wykonanie
Drobiowe
mięso nigdy się nie nudzi pod warunkiem że zostaje nadziane różnymi farszami, tym razem z dodatkiem delikatnego
kalafiora i aromatycznymi
ziołami, jakimi dostałam od firmy Rafex to propozycja na obiad zarówno ten codzienny jak i niedzielny.




Składniki:1 podwójny
filet z kurczakakilka różyczek
kalafiora4 duże liście
sałaty1 kulka
sera mozzarella1/2 pęczka
szczypioru z
dymkisól do smaku1 płaska łyżka
ziołowej przyprawy do drobiu Rafex w swoim składzie zawiera: (
szałwia,
tymianek,
majeranek,
gałka muszkatołowa,
pieprz biały,
mięta pieprzowa,
melisa)Panierka2
jajamąka kukurydziana
płatki kukurydzianeolej do smażeniaSposób przygotowania:Filet myjemy, dzielimy na cztery kotlety, delikatnie tłuczkiem rozbijamy przez woreczek foliowy, oprószamy
solą i
ziołową przyprawą.Odstawiamy do lodówki na 15 minut.
Kalafiora blanszujemy 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do wystygnięcia.Na
mięsie układamy po liściu
sałaty, pokrojonego
kalafiora i
ser mozzarella, posypujemy
szczypiorem zawijamy ciasno w roladki.


Obtaczamy
mięso w
mące kukurydzianej rozkłóconym
jajku z
solą oraz w pokruszonych drobno płatkach kukurydzianych. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym
oleju z każdej strony na złocisto. Podajemy gorące.

Taką bogatą mieszankę otrzymałam od firmy :-)zapas starczy na długo!

Jeśli jesteście zainteresowani takimi
przyprawami polecam sklep internetowy, Rafex
Przyprawy są tanie a opakowania duże, przezroczyste dzięki temu doskonale widać co jest w środku, nie płacimy więc za kolorowe opakowanie tylko za towar, gorąco polecam!