Witam wszystkich dziś zestaw obiadowy. Mam nadzieję, że przypadnie Wam smakowo do gustu moja propozycja makaronowych muszelek nadziewanych mięsem mielonym z serem mozzarella i sosem koperkowym.Potrzebne będzie:0,5 kg mięsa mielonegomakaron muszelki - ok. 22 szt.ser mozzarella w kulkach - 1 opakowanieolejpieprzsólpapryka słodkapapryka ostrakminek1 szt. cebula3 ząbki czosnkuśmietana do sosówZaczynamy od mięsa mielonego. Na patelnie dajemy ok 2 łyżki oleju i mięso mielone podsmażamy. Dodajemy pieprz, paprykę ostrą i słodką do smaku oraz troszkę kminku. Również drobno posiekaną cebulę i czosnek. Ja akurat zblenderowałam cebulkę i czosnek więc były mało wyczuwalne.Następnie w czasie, gdy mięsko się nam podsmaża wstawiamy osoloną wodę z łyżką oleju na makaron.Po ugotowaniu makaronu zalewamy go zimną wodą i możemy nadziewać!!Przygotowujemy sobie naczynie w którym będziemy wszystko zapiekać. I zabieramy się za nadziewanie. Ja do nadziewania wykorzystałam także ser mozzarella w kulkach.Ilość nadzianych muszelek - mi wyszło 20 szt., ale proponuje ugotować kilka sztuk więcej, gdyby jakieś muszelki uległy rozdarciu podczas gotowania.Nadziewamy po kolei każdą muszelkę. Ja do niektórych dodawałam kulkę sera mozzarella i mięsko.Całość jeszcze posypałam startą mozzarellą i dałam do zapieczenia w piekarniku na góra 20 minut w temperaturze ok. 200 stopni.Na koniec podgrzewamy odrobinę śmietany do sosów i dodajemy koperku, pieprzu i odrobinę soli. Takim sosikiem polewamy nasze muszelki.I gotowe SMACZNEGO!!!