Wykonanie
Nie wiem czy zauważyliście jak ostatnio
ryby drożeją, a cena
łososia zupełnie wywindowała... Tą
rybkę robiłam już bardzo dawno i wygrzebałam to zdjęcie z mojego archiwum. Możemy użyć różnych gatunków ryb, choć przyznam, że
łosoś smakował super!
Składniki:2 filety z
łososia2 gałązki świeżego
rozmarynu2-3 ząbki
czosnkusól,
pieprzolejSposób wykonania:1.
Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć
solą i
pieprzem.2. Naczynie żaroodporne natrzeć
olejem.3.
Czosnek obrać, drobno posiekać, ułożyć na łososiu. Na wierzch ułożyć gałązkę
rozmarynu.4. Piec w piekarniku w 180 st. C przez 20-30 minut.Smacznego!!!Źródło: To pestka