Wykonanie
Dzisiaj propozycja na dość szybki obiad z piekarnika. Polecam!
Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka1
porczosnek granulowany
przyprawa do kurczakamajonezSposób wykonania:1. Piersi umyć i pokroić na średniej wielkości kawałki. Delikatnie rozbić tłuczkiem, oprószyć
przyprawą do kurczaka i
czosnkiem granulowanym.2.
Pora obrać, pokroić na krążki.3. Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć
porem, następnie dodajemy
mięso ułożone bardzo blisko siebie.4. Wierzch posmarować
majonezem, byle nie za grubo :)5. Całość przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st i piec 45-60 minut. Kwadrans przed końcem ściągnąć folię, by wierzch się zarumienił.Smacznego!!!Źródło: W mojej kuchni