Wykonanie
Jedna z moich ulubionych potraw. Ze względu na kaloryczność jadam ją rzadko, ale z menu chyba nigdy całkiem nie zniknie :) Najczęściej serwuję z tymi
ziemniakami i surówką z
pora . Może Was dziwić, że
kurczak w porach i jeszcze do tego
sałatka... ale
por, którym nam się upiecze zupełnie nie będzie przypominał w smaku tego
sałatkowego :) Spróbujcie sami.
Potrzebujesz:1 dużą
pierś kurczaka1 dużego
pora1,5 czubatej łyżki
majonezuprzyprawę złocistą do kurczaka.Przygotowanie:
Kurczaka kroimy jak na kotlety. Nie rozbijamy.
Pora kroimy w plastry grubości koło 0,5-0,7 cm. Układamy w żaroodpornym naczyniu, na
pora kładziemy
kurczaka. Obficie posypujemy
przyprawą złocistą i smarujemy
majonezem równo go rozprowadzając.Pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach aż nam się
zrobi z
majonezu taka zrumieniona skorupka.Smacznego!