Wykonanie
Witam po krótkiej wakacyjnej przerwie!Spędziliśmy kilka dni we Władysławowie. To były pierwsze wakacje z córcią nad morzem. I były naprawdę udane, aż żal było wracać...Na dole dodaję kilka migawek z wakacji :)Dziś zapraszam na kotlety po władysławowsku (tak je nazwałam, bo
jadłam je we Władysławowie). Udało mi się w domu odtworzyć panierkę do
mięsa. Taka panierka smakuje też z
mięsem drobiowym!
Składniki:4 kotlety
schabowe lub z piersi kurczaka/indyka
sól,
pieprzolej do smażenia
jajko +
mlekomąkaPanierka (modyfikujemy wedle smaku):4-5 łyżek
bułki tartej1 łyżka mielonej
słodkiej papryki1 płaska łyżeczka mielonej
ostrej paprykiszczypta
chilliSposób przygotowania:1.
Mięso płuczemy, osuszamy i rozbijamy delikatnie na kotlety.2.
Mięso pieprzymy i solimy.3. Składniki panierki mieszamy. Kotlety najpierw panierujemy w
mące, następnie w
jajku z
mlekiem, a na końcu w paprykowej panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym
oleju.4. Kotlety podałam z
ziemniakami z
wody,
papryką z
miodem i
sałatką z
cukinii i
papryki .Smacznego!!!
A teraz Władysławowo :)
Władysławowo
Władysławowo - plaża
Władysławowo - Ocean Park
Władysławowo - Dom Rybaka
Władysławowo -
portWładysławowo - plaża
Władysławowo -
port