ßßß Cookit - przepis na Frykadelki czosnkowe

Frykadelki czosnkowe

nazwa

Wykonanie

Oto fajna c zosnkowa odmiana kotle tów mielonych, for mowanych w wałeczki.
Składniki:
50 dag mięsa mielonego (u mnie łopatka)
1 jajko
1 bułka namoczona i odciśnięta
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
ł yżeczka mielonej sło dkiej papryki
só l, pieprz
bułka tarta d o panierowania i olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, posiekaną drobno cebulką, zmiażdżonymi ząbkami czosnku, odciśniętą bułką i przyprawami.
2. Z masy mięsnej formujemy mielone na kształt grubszych wałeczków.
3. Każdy wałeczek obtaczamy w bułce tartej, lekko spłaszczamy.
4. Gotowe mięso smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Takie mielone najlepiej mi smakują z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Smacznego!
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/01/frykadelki-czosnkowe.html