Wykonanie
Pyszna i szybka
sałatka do obiadu lub na śniadanie czy kolację. Dostałam dość sporo
pomidorów od mojej koleżanki z pracy, której bardzo w tym roku obrodziły. A taka
sałatka z
pomidorów pochodzących z pewnego źródła smakuje najlepiej :)
Składniki:3 duże
pomidorypół
cebuli1 łyżka
śmietany lub
jogurtu naturalnego1 łyżka siekanego
koperkusól,
pieprz do smakuSposób przygotowania:1.
Pomidory myjemy, kroimy na dowolne kawałki.2.
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę lub cieniutkie piórka. W osobnym naczyniu solimy i odstawiamy na 10-15 minut.3. Do
pomidorów dodajemy
cebulę odsączoną z nadmiaru soku.4. Dodajemy
śmietanę (lub
jogurt), doprawiamy do smaku i dodajemy siekany
koperek. Całość mieszamy.Smacznego!!!