ßßß Cookit - przepis na Łazanki ze słodką kapustą i pieczarkami

Łazanki ze słodką kapustą i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Kapustę z pieczarkami przygotowuję według receptury mojej mamy. Robię jej zawsze więcej ponieważ można ją zamrozić i ponownie wykorzystać na przykład do krokietów .
Składniki:
pół główki białej kapusty
30-40 dag pieczarek
1 cebula
sól, pieprz
ugotowany makaron łazankowy - ilość dowolna
Sposób przygotowania:
1. Kapustę gotujemy do miękkości, po ostudzeniu wyciskamy nadmiaru wody i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
2. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Cebulę drobno siekamy.
4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, rumienimy cebulę, dorzucamy pieczarki i dusimy, aż woda odparuje.
5. Jak pieczarki będą gotowe, dodajemy zmieloną kapustę, przyprawiamy solą i pieprzem i chwilę razem dusimy.
6. Do ciepłego makaronu dodajemy kapustę z pieczarkami i mieszamy.
7. Podajemy na ciepło.
8. Łazanki możemy odgrzać w mikrofali lub na patelni.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/04/azanki-ze-sodka-kapusta-i-pieczarkami.html