Wykonanie
Kapustę z
pieczarkami przygotowuję według receptury mojej mamy. Robię jej zawsze więcej ponieważ można ją zamrozić i ponownie wykorzystać na przykład do krokietów .
Składniki:pół główki
białej kapusty30-40 dag
pieczarek1
cebulasól,
pieprzugotowany
makaron łazankowy - ilość dowolnaSposób przygotowania:1.
Kapustę gotujemy do miękkości, po ostudzeniu wyciskamy nadmiaru
wody i przepuszczamy przez maszynkę do
mięsa.2.
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.3.
Cebulę drobno siekamy.4. Na patelni rozgrzewamy odrobinę
oleju, rumienimy
cebulę, dorzucamy
pieczarki i dusimy, aż
woda odparuje.5. Jak
pieczarki będą gotowe, dodajemy zmieloną
kapustę, przyprawiamy
solą i
pieprzem i chwilę razem dusimy.6. Do ciepłego
makaronu dodajemy
kapustę z
pieczarkami i mieszamy.7. Podajemy na ciepło.8. Łazanki możemy odgrzać w mikrofali lub na patelni.
Smacznego :)