Wykonanie
Uwielbiam dosłownie wszystko, co jest doprawione
sosem sojowym, jeszcze tylko nie
jadłam go z czymś słodkim, ale to się na pewno zmieni! Gdyby tak, na przykład namoczyć w nim
banana i go usmażyć? Pewnie już ktoś to zrobił, ale to nieważne. W międzyczasie, zanim spróbujemy z
bananem, kolejne danie zainspirowane kuchnią azjatycką, proste i magiczne, żałuję, że nie zrobiłam lepszego zdjęcia.Składniki :Paczka
makaronu spaghettiNieduży
brokułStarta
marchewkaPołowa
poraKilka liści
kapusty pekińskiejSos sojowyOlej sezamowyOliwa do smażenia
pieprz,
imbir ( odrobinę ), ulubione
przyprawy ziołowe ( bo nie pamiętam już jakie dałam)
Makaron gotujemy al'dente, warzywa kroimy na drobno. Najpierw wrzucamy na patelnię
brokuła, gdy już zmięknie dodajemy
pora,
kapustę i
marchewkę. Smażymy trochę, aż warzywa dojdą, wyłączamy ogień, doprawiamy
sosem sojowym i
olejem sezamowym. Odsączony
makaron wkładamy do dużej miski, wrzucamy usmażone warzywa, mieszamy, a następnie doprawiamy
pieprzem,
imbirem i suszonymi
ziołami, jeszcze raz mieszamy i podajemy.