Wykonanie
Jedna z moich ulubionych sałatek...Przepis nieco zmodyfikowany, lepsze zdjęcie jest, także zapraszam do kuchni :)Najlepiej podwoić składniki -
sałatka szybko znika!Co trzeba?2 zupki chińskie, obojętnie jakiePół
ogórka zielonego1 mała puszka
kukurydzypół
czerwonej paprykipół puszki
czerwonej fasolimajonezmusztardaśmietana/jogurt naturalny
sól,
pieprzCo i jak?Zupki chińskie wraz z suchymi
przyprawami (oleiste wyrzucamy) pokruszyć w miseczce i zalać wrzątkiem do poziomu
makaronu, aby napęczniał. Wrzucamy do dużej miski.
Kukurydzę,
fasolę odsączyć z zalewy,
paprykę i
ogórka pokroić w kostkę.Wszystkie składniki dodać do
makaronu.Sos: Wymieszać 2 łyżki śmietany/jogurtu, 1 dużą łyżkę
majonezu i 1 dużą łyżkę
musztardy.Całość porządnie wymieszać i odstawić do lodówki na 1-2 godziny.
Potem ewentualnie doprawić
solą i
pieprzem.Smacznego!