ßßß Cookit - przepis na Czorba z knedlami z mięsa

Czorba z knedlami z mięsa

nazwa

Wykonanie

Prosta i pożywna zupa.
Składniki na wywar:
150 g marchewki
50 g pora
50 g selera
50 g pietruszki
60 g koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
Składniki na knedle z mięsa:
800 g mięsa wołowego
2 jajka
100 g ryżu
sól
pieprz
W garnku ugotować 2 litry wody. Warzywa umyć, osączyć i pokroić w słupki. Warzywa włożyć do garnka, ugotować wywar.
Ryż ugotować.
Mięso umyć, przepuścić przez maszynkę, dodać ugotowany ryż, jajka, doprawić pieprze i solą do smaku, dokładnie wymieszać. Formować kuleczki i wrzucać do wrzącego wywaru, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, szybko zagotować.
Smacznego :)
Źródło przepisu: "Kuchnia żydowska"
Źródło:http://kuchniabetti.blogspot.com/2014/03/czorba-z-knedlami-z-miesa.html