ßßß Cookit - przepis na Bruschetta Betti

Bruschetta Betti

nazwa

Wykonanie

Ciepła i szybka w przyrządzaniu bruschetta idealna na śniadanie. Prosta w wykonaniu, dodatki każdy może zmieniać wedle własnych smaków.
Składniki:
bagietka lub kilka kromek chleba
wędlina
ser żółty lub masło czosnkowe do posmarowania kromek lub masło posypane słodką papryką
Przybranie:
sałata podarta na kawałki
parę plasterków pomidora
kawałek papryki pociętej w paski
papryczka chili pokrojona w krążki
cebula pokrojona w półksiężyce
sól, papryka słodka lub papryka ostra do smaku
oliwa z oliwek
Piekarnik nagrzać do 200 ° C. Kromki chleba podpiec na ruszcie przez 5 min. (W przypadku bagietki pominęłam ten krok - bagietkę przekroiłam na pół i posmarowałam masłem...) Wyciągnąć z piekarnika chwilę przestudzić, posmarować masłem, położyć wędlinę i plastry sera. Włożyć do piekarnika i zapiekać 5 min.
Wyciągnąć i przybrać sałatą, plasterkami pomidora, paskami papryki, papryczką chili, cebulą. Całość posolić i posypać słodką lub ostrą papryka do smaku. Przybrać pietruszką i skropić oliwą z oliwek.
Źródło:http://kuchniabetti.blogspot.com/2013/07/bruschetta-betti.html