ßßß Cookit - przepis na Tradycyjne panierowane kotlety schabowe. Smaczne i chrupiace.

Tradycyjne panierowane kotlety schabowe. Smaczne i chrupiace.

nazwa

Wykonanie

Kotlety schabowe panierowane, tradycyjne danie tzw."nieśmiertelny schaboszczak",bardzo smaczny,chrupki,a przy tym soczysty. Polecam :)
Składniki
- 4 grubsze plastry ze środkowej części schabu
- 2 jajka
- mąka
- bułka tarta
- domowa wegeta, mielony czosnek
- olej do smażenia
Wykonanie
Kotlety myję, osuszam. Tłuczek do mięsa wkładam do woreczka foliowego i każdy kotlet rozbijam dokładnie na cienkie,duże plastry. Tak rozbite mięso panieruję najpierw w mące, następnie w roztrzepanych i doprawionych przyprawami jajkach, na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju i smażę kotlety z obu stron do zrumienienia.
Odsączam na papierowych ręczniczkach, podaję z ziemniakami i surówką.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/06/tradycyjne-panierowane-kotlety-schabowe.html