ßßß Cookit - przepis na Roladki z bakłażana nadziewane kozim serem, świeżą bazylią i suszonymi pomidorami

Roladki z bakłażana nadziewane kozim serem, świeżą bazylią i suszonymi pomidorami

nazwa

Wykonanie

Zapraszam na smaczną przystawkę z bakłażana w innej odsłonie. Tym razem z kozim serem, jakże delikatne w smaku. Polecam !
Składniki:
1 bakłażan
150 g koziego sera
1 garść świeżych liści bazylii
oliwa z oliwek
sól morska
1 szczypta pieprzu czarnego
papier kuchenny
Wykonanie:
Bakłażana myjemy, odkrajamy końcówkę i kroimy go na plastry wzdłuż. Solimy każdy z osobna i odstawiamy na chwilę, by pozbyć się goryczki. Następnie myjemy je i układamy na papierze kuchennym i osuszamy. Na rozgrzanej oliwie obsmażamy plastry z obydwu stron na rumiany kolor i bardzo ważne odsączamy z tluszczu na papierze kuchennym. W osobnej miseczce mieszamy ser z łyżką dobrej oliwy z oliwek, kilkoma suszonymi pomidorami, liśćmi bazylii, szczyptą soli (nie ma konieczności gdyż ser jest wystarczająco słony). Na koniec dodajemy pieprz (najlepiej świeżo zmielony). Smarujemy każdy plaster nasza masą i zwijamy w roladkę. Ozdabiamy na talerzu pomidorkami koktajlowymi i serwujemy.
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2013/05/roladki-z-bakazana-nadziewane-kozim.html