Ta czekolada zdecydowanie podbiła serce mojego M., który zmarznięty po podróży komunikacją miejską wrócił z pracy. Jest pyszna, z nutą alkoholu, z wiśniami...mniam! Przegryzana resztką wczorajszego lemon curd - po prostu idealna!80 gram gorzkiej czekolady20 gram czekolady mlecznej300 ml śmietany kremówki1 łyżkę cukru waniliowego (domowego, z prawdziwą wanilią)50 ml Advocatuwiśnie bez pestek (u mnie ze słoiczka)Śmietanę kremówkę podgrzewamy z cukrem, dodajemy czekoladę i ciągle mieszając podgrzewamy aż do rozpuszczenia składników. Jeśli powstaną grudki (chociaż nie powinny) - schładzamy i podgrzewamy całość jeszcze raz ciągle mieszając. Dodajemy advocat, zdejmujemy z ognia. Przelewamy do filiżanek, dodajemy wiśnie. Smacznego!:)