Wykonanie
Może to niewiarygodne, ale ta pasta naprawdę smakuje jak
smalec. Zapewne dzięki dodatkom takim jak
cebulka,
jabłko i
majeranek. Najlepiej smakuje na
ciemnym pieczywie, koniecznie z plasterkiem
kiszonego ogórka! Nawet mój Mąż mięsożerca dał się oszukać :)
Składniki:puszka
białej fasoliśredniej wielkości
cebula, pokrojona w drobną kostkę
olej rzepakowy do smażeniapół kwaśnego
jabłka, startego na tarcełyżka
prażonej cebulki2 łyżeczki
majerankusólpieprzpół łyżeczki
czosnku granulowanegoPrzygotowanie:
Fasolę odsączyłam z zalewy (zostawiając łyżkę płynu) i zblendowałam.
Cebulkę podsmażyłam na złoto na
oleju, dodałam roztarty w dłoniach
majeranek. Ostudziłam.Do masy fasolowej dodałam
sól,
pieprz,
czosnek,
jabłko i
cebulę - prażoną i smażoną.Całość dokładnie wymieszałam, przełożyłam do słoika i wstawiłam do lodówki na noc, aby smaki się połączyły.