Wykonanie
            Może to niewiarygodne, ale ta pasta naprawdę smakuje jak 
smalec. Zapewne dzięki dodatkom takim jak 
cebulka, 
jabłko i 
majeranek. Najlepiej smakuje na 
ciemnym pieczywie, koniecznie z plasterkiem 
kiszonego ogórka! Nawet mój Mąż mięsożerca dał się oszukać :)

Składniki:puszka 
białej fasoliśredniej wielkości 
cebula, pokrojona w drobną kostkę
olej rzepakowy do smażeniapół kwaśnego 
jabłka, startego na tarcełyżka 
prażonej cebulki2 łyżeczki 
majerankusólpieprzpół łyżeczki 
czosnku granulowanegoPrzygotowanie:
Fasolę odsączyłam z zalewy (zostawiając łyżkę płynu) i zblendowałam.
Cebulkę podsmażyłam na złoto na 
oleju, dodałam roztarty w dłoniach 
majeranek. Ostudziłam.Do masy fasolowej dodałam 
sól, 
pieprz, 
czosnek, 
jabłko i 
cebulę - prażoną i smażoną.Całość dokładnie wymieszałam, przełożyłam do słoika i wstawiłam do lodówki na noc, aby smaki się połączyły.
