ßßß
Składniki:inspiracja z blogów zagranicznych ;)- 5 łyżek płatków owsianych- 1/2 szklanki mleka owsianego- mielona wanilia- łyżka wiórek kokosowych- łyżka mąki kokosowej bio- łyżeczka proszku z korzenia maca- dojrzały banan- nerkowce bio- łyżeczka cukru kokosowego (nierafinowany)Płatki owsiane zalać na noc mlekiem razem z wanilią oraz kokosem. Rano połączyć z resztą składników (oprócz cukru). Przełożyć do natłuszocznej kokilki i piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 20 min. Następnie przełączyć piekarnik na funkcję grillowania, posypać wierzch owsianki cukrem kokosowym i zapiekać jeszcze 10 min. do uzyskania chrupiącej cukrowej skorupki. Smacznego!*Łatwiej i szybciej będzie, jeśli posiadacie palnik. Wtedy wystarczy tylko zapiec owsiankę, a na koniec przypalić cukier na jej wierzchu.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~O mące kokosowej firmy Fresano już wspominałam. Poza nią w dzisiejszym śniadaniu nerkowce bio . Przyznam szczerze, że wybierając orzechy kieruję się głównie ceną i jakością, nie zawsze zważając na to czy są ekologiczne. Nerkowce Fresano zdecydowanie charakteryzują się wysoką jakością i warto je wybrać. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do wielu dań - nie tylko słodkich, ale i wytrawnych. Uważam, że od czasu do czasu dobrze jest zainwestować w produkt z upraw ekologicznych, oczywiście jeśli tylko mamy taką możliwość. Naturalny smak i wygląd gwarantowane :) Zakupu można dokonać tutaj .___________________________________________________________Your attitude is like a box of crayons that color your world. Constantly color your picture gray, and your picture will always be bleak. Try adding some bright colors to the picture by including humor, and your picture begins to lighten up. Allen KleinPrzyjemnego dnia!