Wykonanie
Już od jakiegoś czasu próbowałam znaleźć
wodę różaną w pobliskich sklepach. W końcu udało mi się ją zdobyć. Bardzo lubię ten subtelny, delikatny aromat, który dodaje wypiekom i innym słodkościom. Mam w planach parę deserów z jej udziałem. Tymczasem, smażę owsiany placek, innymi słowy owsianka z patelni . Jest różany właśnie, do tego słodki za sprawą
cukru kokosowego oraz
banana i jeszcze zdrowszy dzięki nasionom chia . W środku
ukryłam kawałki
gorzkiej czekolady . Podaję go wraz z kremowym
awokado i
bananem zamienionym w gęsty
waniliowy mus . I jeszcze porządna dawka energii w postaci ulubionego
masła z
nerkowców .
różany placek owsiany z
bananem,
gorzką czekoladą 99% i chia podany z musem
awokado-
wanilia-
banan oraz
masłem z
nerkowcówrose oatmeal pancake with
banana, dark chocolate 99% and chia served with
avocado-vanilla-
banana mousse and cashewnut butterSkładniki:5 łyżek
płatków owsianychłyżka nasion chiałyżeczka
cukru kokosowego1/2 szklanki
mleka roślinnego (tu: owsiane)łyżka
wody różanejłyżka
mąki owsianejpołowa średniego, bardzo dojrzałego,
bananagorzka czekolada – dowolna ilość, posiekana
Płatki owsiane zalać na noc
mlekiem wraz z chia i
cukrem. Rano dodać
wodę różaną, rozgniecionego
banana,
mąkę oraz
gorzką czekoladę. Smażyć placuszki lub jeden duży placek, na suchej lub lekko natłuszczonej patelni, pod przykryciem. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Życie człowieka jest takie kruche. Wtedy zawsze tak wielkie znaczenie ma ten dobrze znany cytat: „Śpieszmy się kochać ludzi… tak szybko odchodzą”.Dziś wczesny poranek. Rano wyruszam na dalszą część egzaminu IELTS.
Będę pisać od 9. Wczoraj było nieźle 😉 Jestem dobrych myśli. Trzeba wierzyć w siebie, trzeba być silnym i walczyć do końca.Miłego weekendu!Od jutra Ogólnopolski Tydzień Wegetarianizmu 2015 ! > Klik < Zachęcam do wzięcia udziału 😉