ßßß

bananowo-kokosowy krem z tofu z limonką podany z nerkowcami, migdałami, pistacjami i jagodami gojibanana-coconut tofu cream with lime served with cashews, almonds, pistachios and goji berriesSkładniki:ok. 200g tofu naturalnego1/2 szklanki mleka roślinnego (tu: owsiane)dojrzały banan
2 łyżki soku z limonkiłyżeczka cukru kokosowegołyżka mąki kokosowejmielona waniliałyżka wiórek kokosowychWszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą zmiksować. Najlepiej wstawić na noc do lodówki by smaki się ‚przegryzły’. Rano przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Dobrze wiemy jak to w życiu jest… ktoś odchodzi, a zaś ktoś inny się rodzi. Nie odnosi się to tylko do ludzi, ale i całego świata istot żywych. Niestety „spotykając się” z śmiercią trudno jest nam to zaakceptować. Z wielkim bólem w sercu musiałam wczoraj pożegnać taką mała istotkę. Przyjaciółkę rodziny, która zawsze wywoływała na naszej twarzy uśmiech i ogrzewała nas swoim futerkiem, wielbicielka marchewek. Tak trudno się żegnać… Nie lubię pożegnań. Była wyjątkowa.Chciałam Wam bardzo podziękować za komentarze. Nie z powodu jakieś specjalnej okazji – tak po prostu. Za każdym razem, gdy je czytam czuję jeszcze większą więź z tym miejscem i bardzo się cieszę, że moje śniadania, inne potrawy czy czasem nawet słowa (myśli) wywołują w Was tak pozytywne emocje. DZIĘKUJĘ!Miłego wtorku!