Wykonanie
Jadłam już wszelkiego rodzaju kremy, ale to pierwszy raz kiedy próbuję
ryżowy . Zrobiłam go z aromatycznego
ryżu jaśminowego . Do środka dodałam słodkie jesienne
śliwki oraz niezastąpionego
banana . Nie brakuje też aromatycznego
cynamonu oraz
wanilii i nieco
gorzkiej czekolady . Wszystko zmiksowałam, przełożyłam do miseczki i oblałam złocistym
syropem klonowym, a by pochrupać też trochę dodałam pekany . Smakowało jak ulubiony
mus owocowy z dzieciństwa, który mama zawsze mi przyrządzała... Chcę więcej! :)
śliwkowo-
bananowy krem
ryżowy z
wanilią,
cynamonem oraz
gorzką czekoladą 99%, podany z
syropem klonowym i pekanamiplum-
banana rice cream with vanilla, cinnamon and dark chocolate 99%, served with maple
syrup and pecansSkładniki:- 4 łyżki
ryżu jaśminowego (lub inny)-
woda- kilka słodkich dojrzałych
śliwek- jeden dojrzały
banan-
cynamon- mielona
wanilia- posiekana
gorzka czekoladaWieczorem ugotować
ryż na sypko w szklance
wody. Wstawić na noc do lodówki. Aby nie był klejący należy gotować go na średnim ogniu, ok. 15 min. do wchłonięcia
wody, następnie odstawić na 10 min. i po tym czasie przepłukać jeszcze zimną
wodą. Rano
ryż zmiksować z pozostałymi składnikami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Rano jadąc autobusem moje myśli krążą wokół marzeń. Lubię marzyć, to tak przyjemne uczucie, że nie potrafiłabym z niego zrezygnować. W szkole skupiam się na nauce. Do domu wracam z zamiarem odpoczynku, ale też oczywiście nauki. Mama, tak nagle, zaprasza mnie na Rosyjski Balet wieczorem. Nie odmawiam, zawsze warto znaleźć czas na przyjemności. Romeo&Julia... Przepięknie było! :)Miłego dnia!