ßßß Cookit - przepis na Perfekcyjny biszkopt kakaowy.

Perfekcyjny biszkopt kakaowy.

nazwa

Wykonanie

Blaszka o wymiarach 26×26
5 jajek
3/4 szklanki cukru
2/3 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki gorzkiego kakao
Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę.Dosypywac po łyżce cukru cały czas ubijając.
Dodać po jednym żółtka ciągle miksująć.
Mąkę oraz kakao przesiać przez sitko i delikatnie wymieszać z masą ruzgą kuchenną.
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Nie smarujemy boków formy.
Przelewamy ciasto do formy i wyglądzamy górę.
Pieczemy w 170 stopniach 35 minut do suchego patyczka.
Wyciągamy z piekarnika i rzucamy 3 razy o podłogę z wysokości ok 50 cm.Pozostawiamy do wystudzenia.
Źródło:http://mniamimami.blogspot.com/2015/09/perfekcyjny-biszkopt-kakaowy.html