Najważniejsze są małe przyjemności. – Po pierwsze czekolada, po drugie owoce, po trzecie wszystko razem i to na ciepło! Nie potrafię się oprzeć gorącej czekoladzie. Pyszny brązowy płyn pocieszy, rozbawi, no i może być idealną walentynką.Przepis dla 2 osóbSkładniki200 ml mleka100 ml śmietany 30%60 g gorzkiej czekolady50 g wiśniKrem2 łyżki serka mascarpone50 ml śmietany kremówki1 łyżeczka cukru pudruMleko zagotować z śmietaną, czekoladą i wiśniami. Cały czas mieszać na małym ogniu aż składniki się rozpuszczą, uważać żeby się nie przypaliło.Krem:Serek i śmietana powinny przed przygotowaniem kremu chłodzić się w lodówce przez 24h.Włożyć do naczynia wszystkie składniki i ubić je na gęsty krem.Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać krem na gorącą czekoladę.SMACZNEGO!