Wykonanie
Wczoraj miałam przyjemność robić tort na wieczór panieński dla Natalii. Hmmm kształt raczej standardowy jak na tego tupu imprezę;) Tort składał się z jasnych
biszkoptów zabarwionych na czerwono i z
kremu śmietankowego z dodatkiem
czekolady. Oczywiście nasączony został sporą ilością
alkoholu. Myślę, że jak na pierwszy raz z tego typu
tortem to wygląda całkiem przyzwoicie;) Po rozwinięciu posta ukaże się zdjęcie, dozwolone od lat 18- nastu ;)
Składniki:100 gram
czekolady gorzkiej250 ml
śmietany kremówki 36 %250 gram
serka mascarpone5 łyżek
cukru pudruWykonanie:
Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kremówkę ubić na sztywno, dodać
cukier i zmiksować. Następnie stopniowo dodawać
mascarpone a na sam koniec startą
czekoladę, całość wymieszać do połączenia się składników. Schłodzić w lodówce.