ßßß
Biała czekolada, wanilia, migdały oto główne składniki blondiesPotrzebujemy:200 g białej czekolady/ można też użyć białej z ziarenkami wanilii3/4 szklanki mąki pszennej2 jajkałyżka ekstraktu z wanilii lub ziarenka z jednej laski wanilii1/3 szklanki cukru80 g masłaszczypta soliłyżeczka proszku do pieczeniaszklanka płatków migdałowych10 g ciemnej czekolady na polewę
W garnku, ustawionym na małym ogniu, rozpuszczamy białą czekoladę i masło, odstawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładka masę. Na koniec wsypujemy płatki migdałowe, mieszamy i wylewamy do kwadratowej małej foremki, wyłozonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 na 24.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 20 minut. Po ostygnięciu kroimy na kwadraty i polewamy ciemną czekoladą, którą wczęśniej rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu.
SmacznegoKliknij na zdjęcia i poznaj inne przepyszne ciacha: