ßßß Cookit - przepis na Blondies z migdałami

Blondies z migdałami

nazwa

Wykonanie

Biała czekolada, wanilia, migdały oto główne składniki blondies
Potrzebujemy:
200 g białej czekolady/ można też użyć białej z ziarenkami wanilii
3/4 szklanki mąki pszennej
2 jajka
łyżka ekstraktu z wanilii lub ziarenka z jednej laski wanilii
1/3 szklanki cukru
80 g masła
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia
szklanka płatków migdałowych
10 g ciemnej czekolady na polewę
W garnku, ustawionym na małym ogniu, rozpuszczamy białą czekoladę i masło, odstawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładka masę. Na koniec wsypujemy płatki migdałowe, mieszamy i wylewamy do kwadratowej małej foremki, wyłozonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 na 24.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 20 minut. Po ostygnięciu kroimy na kwadraty i polewamy ciemną czekoladą, którą wczęśniej rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu.
Smacznego
Kliknij na zdjęcia i poznaj inne przepyszne ciacha:
Źródło:http://www.niezlababka.pl/ciasta/blondies-z-migdalami