Wykonanie
Wczoraj po powrocie z pracy, czekała na nas słodka niespodzianka do popołudniowej
kawki. Z racji trwającej jeszcze świątecznej przerwy od szkolnych zajęć, nasze dzieci w ramach kreatywnego spędzania czasu w domu buszują trochę w moim kuchennym królestwie. Wymusiły na mnie obietnicę, że jeżeli tylko deser nam posmakuje, zadebiutuje na blogu - oczywiście nie mogło być inaczej - rolada z podwójną warstwą
gorzkiej czekolady i domowym,
jeżynowym dżemem naprawdę okazała się pyszna:)Oddaję blogową przestrzeń Amelce i Kacprowi:
Składniki:
Czekolada ( gorzka )x25 plastrów
wafli typu
andrutDżem ( najlepiej
jeżynowy)
CappuccinoCzekolada do picia
Miód (nie koniecznie)1. Stopić
czekolady oraz zaparzyć
cappuccino lub
czekoladę pitną.2. Nasączyć
wafle wybranym
gorącym napojem.3. Pierwszy
wafel warstwę posmarować stopioną
czekoladą do której można nalać trochę
miodu.4. Wyłożyć na to drugi
wafel i zrobić warstwę tak samo jak pierwszą.5. Na 2 kolejne
wafle położyć i rozsmarować
dżem6. 5
wafel położyć najwyżej.7. Jeśli dobrze nasączyliście z łatwością możną zwinąć całość w roladę.8 Na koniec posypać
czekoladą pitną ( w proszku ) a na to troszeczkę
cappuccino najlepiej
białym ( również w proszku ).9. Roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki (nasza rolada była dobra do krojenia i zjedzenia po 3 godzinach).K.Fert