Wykonanie
Devolay czy dewolaj? Nie jestem pewna, ale chyba używanie spolszczonej wersji to nie grzech. Zwykłych kotletów nie lubię, więc naszło mnie na dewolaja. Nie jakiegoś tam nadziewanego nie wiadomo czym, tylko po prostu
masłem. Dumna z siebie byłam niesłychanie, bo nawet całkiem ładne i smaczne mi wyszły.
Skład:
pierś z kurczaka2 kawałki
masłajajkosól,
pieprz,
olej do smażeniaWykonanie:Pierś kroimy na pół i rozbijamy na jak największego kotleta. Trzeba tylko uważać, żeby nie przesadzić i nie porwać
mięsa, bo nam masełko będzie uciekać. Następnie solimy i
pieprzymy. Na kotlecie układamy zmrożony słupek
masła, zawijamy i ściskamy brzegi, żeby
masło nie wyciekło. Roladkę zanurzamy w roztrzepanym
jajku, a następnie obtaczamy w
bułce. Wolno smażymy na rozgrzanym tłuszczu.Zając