Wykonanie
Składniki
- 3 łyżki
mąki- 3
jajka- 1/3 szklanka
mleka-
zioła prowansalskie-
sól,
pieprz ziołowy- 10 dag
swojskiej kiełbasy- 5
pieczarek- mała
czerwona papryka- 10 dag
żółtego seraDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Mąkę,
jajka, i
mleko zmiksować na jednolitą masę. Doprawić.
Kiełbasę pokroić w talarki.
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Z
papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
Kiełbasę podsmażyć na wytapiającym się tłuszczu, dodać
pieczarki i
paprykę. Gdy
pieczarki i
papryka będą już miękkie zmniejszyć płomień do minimum i całość zalać masą jajeczną. Gdy masa jajeczna całkowicie się zetnie przewrócić omlet na drugą stronę. Wierzch posypać pokrojonym w paski
żółtym serem. Przyrumienić spód, złożyć omlet na pół, przełożyć na talerz.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)