Wykonanie
Wiem,że ten obiad nie jest może wymyślny, ale wiosną świeże
młode produkty są najlepsze;)Czułam się nieciekawie, więc to mój mąż zajął się gotowanie i wyszło mu przepysznie.
Sadzone jajka ze
szparagami i młodymi ziemniaczkami w mundurkach;) mmmmmmmm..... pychotaSkładniki:
jajkamłode ziemniaki w mundurkach - dobrze wyszorowane
zielone szparagisól,
pieprzPrzygotowanie:I Gotujemy
ziemniaki w mundurkach- aż zmiękną, małe 10-15min., następnie w dużym garnku gotujemy z odrobiną
soli szparagi, aż będą al dente.Pamiętajmy,iż
szparagów zielonych nie obieramy tylko odcinamy lub ułamujemy twarde końcówki.II Gdy mamy wszystko gotowe smażymy
jajka na odrobinie
margarynyIII Wszystko wykładamy na talerz. Na ziemniaczki wykładamy odrobinę
masła i posypujemy delikatnie
solą morską.