Wykonanie
Jakie warzywa są obecnie największe, najpełniejsze, o najintensywniejszym aromacie i kolorze, najpiękniej ukształtowane? Oczywiście
papryki : ) Trzeba więc je faszerować, zapiekać, marynować... : ) Moje zostały nafaszerowane-
kuskusem ze śródziemnomorskimi dodatkami . Bardzo fajne, danie, dające spore
pole do popisu- warzywa i
przyprawy można wybierać dowolnie, próbowałam już wielu wersji, orientalnej, z pesto i
fetą czy z
ryżem. Dziś przedstawiam Wam moją ulubioną : )1.
Papryki myjemy, rozcinamy albo na połówki, albo odcinamy górę, usuwamy gniazdo nasienne. Rozgrzewamy piekarnik na opcję grilla i wkładamy
papryki, żeby się przypiekły i zmiękły.2.W tym czasie przygotowujemy
kuskus według przepisu na opakowaniu. Zawsze prócz
soli dodaję
kurkumę.Składniki:-
czarne oliwki-
suszone pomidory-1 świeży
pomidor-
ziarna słonecznika-świeża
bazylia i
pietruszka-
ser kozi-
pieprz,
słodka papryka,
rozmaryn i
oregano3.W czasie gdy
kuskus będzie namiękał posiekajcie wszytki składniki. Wymieszajcie je z
kaszą i nafaszerujcie nimi
papryki.4.Na koniec zapieczcie jeszcze na szybko całość, aby smaki się połączyły : )Smacznego : )A na jutro mam ochotę na jakiś oriet....W.