Wykonanie
1 szklanka
mleka1 szklanka
mąki tortowej1/2 szklanki
mąki kukurydzianej3 łyzeczki
drożdży instant30 dkg
masła4
zółtka1
białkopół szklanki
cukruszczypta
solidzemczekolada kanapkowazarabiamy rozczyn z cieplego
mleka tak około 37 stopni , połowa
cukru , szczypta
soli oraz garść
mąki tortowej , gdy rozczyn wyrośnie wsypujemy resztę składników oraz roztopione
masło , wyrabiamy ciasto ok 15 minut .. zostawiamy do wyrośnięcia po 15 minutach znów zarabiamy i znów zostawiamy do wyrośnięcia około 30 minut .Ciasto nadziewamy
dżemem lub
czekolada :) ... smarujemy
białkiem zostawiamy do wyrośnięcia...posypujemy kruszonką :30 dkg
masła1/2 szklanki
mąki tortowej1/2 szklanki
cukruzarabimy kruszonkę z miekkiego
masła , posypujemy muffiny.muffiny piekłam w temperaturze 180 stopni około 20 minut :) z pozostałego ciasta robimy ciasto zawijaniec : (o ile wam zostanie )rozwałkowałam ciasto na prostokąt , do połowy prostokąt posmarowałam
dżemem truskawkowym posypanym
makiem ,z drugiej
czekoladą posypaną
słonecznikiem zwinełam jak makowca .. po czym zwinełam w "
ślimaka" .. posmarowałam
białkiem posypałam kruszonką oraz
sezamem , ciasto wsadziłam do keksówki ...piekłam w temp. 160-180 stopni około 40 minut..